
Wizytówką sieci są wypiekane w obecności klientów kubki do zup - ekologiczny i pyszny zamiennik jednorazowych naczyń, w których możemy szybko otrzymać swój świeży lunch. Firma samodzielnie zaprojektowała, stworzyła i opatentowała ten wyjątkowy produkt. W tym miesiącu, do kilkunastu działających na świecie lokali Soup Culture dołączy kolejny, we Wrocławiu, przy ul. Szewskiej 24/26! Wielkie otwarcie odbędzie się już 21 i 22 stycznia 2023!
O historii
Firma powstała w Ukrainie, w 2014 roku, i miała prosty cel - ograniczyć używanie jednorazowych naczyń z materiałów sztucznych w street foodzie! Ponadto chciała wprowadzić na rynek produkt w wersji zdrowszej i bezmięsnej, w wygodnej formie, jako alternatywę dla typowego fast foodu.
Po stworzeniu własnej technologii jadalnych naczyń, marka rozpoczęła w Polsce zagraniczną ekspansję. To tutaj, z Kijowa Soup Culture przywiózł twórca pieca do jadalnych kubków. Tu stworzył produkcję maszyn, która zaopatruje w piece wszystkie lokale Soup Culture w Polsce i za granicą, wyróżniając przy tym koncept na rynku gastronomicznym. Dzięki ukraińskim korzeniom firmy, najczęściej to właśnie osoby i rodziny przyjeżdżające do Polski zza wschodniej granicy otwierają własne zupiarnie. Tak jest właśnie w przypadku wrocławskich lokali.
Własna restauracja
Sieć działa na zasadach franczyzy. Aby otworzyć lokal pod szyldem Soup Culture konieczne jest uzyskanie do tego praw na mocy umowy franczyzowej. W Polsce ponadto istnieje możliwość współpracy partnerskiej, która pozwala właścicielom innych gastronomii wypiekać jadalne kubki we własnym lokalu bez posiadania franczyzy. Po szczegóły można zgłaszać się przez formularz kontaktowy: https://www.soupculture.pl/franczyza/
W Polsce lunch w jadalnym kubku zjesz w Poznaniu, Krakowie i Wrocławiu. W tym ostatnim mieście pierwsze Soup Culture przy Świdnickiej działa nieprzerwanie od 5 lat, wzbudzając ogromną sympatię wrocławian i turystów!
W menu jest ponad 50 smaków kremowych zup, komponowanych w tygodniowe karty. Główną ideą Soup Culture jest promowanie zdrowia, więc dania tworzone są ze świeżych i zbilansowanych produktów, często sezonowych, a to, co robi na gościach największe wrażenie, to opakowanie, w którym kremy są serwowane. Jadalne, świeżo wypiekane kubki składają się z wybranego rodzaju mąki (pszenna, pełnoziarnista, bezglutenowa) z dodatkiem wody, oleju roślinnego, i przypraw.
Atrakcyjną, kolorową gamę barw osiąga się poprzez dodanie soku lub proszku z warzyw czy alg: buraków, marchewki, spiruliny. Zupy i kubki przygotowywane są przy klientach, zatem wizyta w Soup Culture jest poza opcją na zaspokojenie głodu, również atrakcją samą w sobie. Nowi klienci często nagrywają proces wypieku i przekazują dalej wieść o tym, że kiedy się chce w kuchni bardziej zero waste, to można :)
Wydarzenie na fb: https://www.facebook.com/events/703940348070956?ref=newsfeed
Śledzić nas można: https://www.instagram.com/soupculture.pl/
Wrocław Szewska startuje tu: https://www.instagram.com/soupculture.pl_wroclaw_szewska/
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie