Reklama

We Wrocławiu rozmawiano o nowych technologiach w produkcji żywności

03/06/2016 12:47

Za nami kolejna konferencja z cyklu „Nauka w praktyce” na Uniwersytecie Przyrodniczym. Tym razem tematem spotkania były możliwości rozwoju przemysłu rolno-spożywczego na Dolnym Śląsku.

Podczas konferencji przedstawiono nowoczesne trendy w technologiach produkcji żywności, m.in. w przemyśle mleczarskim, browarniczym czy produkcji piekarskiej. Rozmawiano również o źródłach finansowego wsparcia dla rozwoju przemysłu rolno-spożywczego, m.in. funduszach unijnych w ramach RPO WD 2014-2020 i PROW 2014-2020. Konferencję zakończyła dyskusja panelowa, którą prowadzili prof. dr hab. Tadeusz Trziszka oraz prof. dr hab. Agnieszka Kita. 


Organizatorami wydarzenia były Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Dolnośląska Izba Rolnicza, Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolnicze

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo 24wroclaw.pl




Reklama
Wróć do