
W środę, tj. 25 października, we wrocławskim klubie Proza odbyła się uroczysta premiera przewodnika kulinarnego „Wrocław na widelcu”, napisanego przez Roberta Makłowicza i tragicznie zmarłego Piotra Bikonta.
Wieloletnia fascynacja autorów wrocławską gastronomią znalazła odzwierciedlenie we wspólnie stworzonej unikalnej publikacji, wyjątkowej pod każdym względem, tym bardziej że za publikacją stoją nie tylko dwaj znakomici krytycy kulinarni, ale – przede wszystkim – twórcy idei czerwcowego festiwalu „Europa na Widelcu”, który od lat gromadzi na wrocławskim Rynku tysiące miłośników dobrego jedzenia z Polski i świata.
Przewodnik przedstawiający 33 wrocławskie restauracje jest darmowy. Będzie dostępny w punktach informacji turystycznej
Podczas środowego spotkania poznaliśmy także laureatów konkursu na Najlepszy Smak Dolnego Śląska 2017, organizowanego w ramach festiwalu „Europa na Widelcu”.
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie