
Światowy producent słodyczy Mondelez otworzył na Dolnym Śląsku nowe Centrum Badań, Rozwoju i Jakości. Ośrodek będzie pracował nad nowymi wariantami smakowymi, formatami i opakowaniami najpopularniejszy wśród Polaków słodyczy z czekoladą w roli głównej. - To będzie jeden z pięciu światowych ośrodków badań i rozwoju. Polski ośrodek skupi się na czekoladzie - rozwoju wytwórni wyrobów czekoladowych i fabryk opakowań. Ma wnieść innowacje nie tylko do Polski, ale i dla całego świata - wyjaśnia Hubert Weber, wiceprezes firmy Mondelez, odpowiedzialnej za ośrodek.
- Dużo uwagi poświęcamy badaniom konsumenckim. Z jednej strony jest
smak wykształcony, wynikający z tradycji, ale są też smaki nowe - ludzie
lubią być zaskakiwani, więc przydałoby się coś nowego. Chodzi o
równowagę - tłumaczy Weber. Jak wyjaśnia, polscy konsumenci nie lubią
czysto czekoladowych batoników. Lubią nadzienia, wafelki, żeby chrupało.
Dlatego połączenie czekolady i wyrobami piekarniczymi ma tutaj ogromne
szanse.
Według firmy, Polska to najsłodszy rynek. - Im dalej na południe, tym
słodziej, im dalej na północ - tym mniej słodkie preferencje - mówi
wiceprezes firmy Mondelez.
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie