Reklama

Jesienne smaki po amerykańsku

29/09/2016 09:43

Przyszła jesień! Kto uwielbia jej kolory i smaki, niech spróbuje dyniowych pyszności w Road American Restaurant. Nawet smakosze tego warzywa mogą być zdumieni ilością potraw i sposobem przyrządzenia pomarańczowego przysmaku

W Roadzie jesień króluje na stołach niepodzielnie. Sezonowe menu aż kipi od smakowitych dań. Zupa krem z dyni hokkaido na mleku kokosowym? Czemu nie, szczególnie z nutką chilli! Dla bardziej głodnych jest w ofercie polędwica wołowa z dynią i awokado, a także meatballs – mięsne kuleczki zapiekane z dynią, bakłażanem, pomidorami i wyśmienitym sosem. – Dynia to niezwykłe warzywo. Jest nie tylko bardzo zdrowa, ale też daje niesamowite możliwości w kuchni, bo występuje w wielu odmianach i można ją przyrządzić chyba we wszystkich znanych smakach. I zarówno na ostro, jak i na słodko smakuje równie dobrze – mówi Zbigniew Kowalczyk, szef kuchni we wrocławskim Road American Restaurant. 

W Roadzie nie może zabraknąć także burgera. Jest i burger z dynią, podawany z kompozycją sałat z frytkami z dyni hokkaido. A na koniec pomarańczowego menu: dynia nadziewana soczystą wołowiną, fasolą, czosnkiem i dymką. Żaden dyniowy smakosz nie powinien przegapić takiej okazji.


Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo 24wroclaw.pl




Reklama
Wróć do